Ce est un influenceur si cum poti deveni unul

ce-este-un-influencer.jpg

Acum ca stii ce est un influenceur Probabil te intrebi cat si cum castiga.

In primul rand, atunci cand un Influencer sponsorizeaza un produs , nu este o reclama reala in sensul traditional, dar utilizatorii il percep mai degraba ca o revizuire oarecum Independenta a produsului : efectul este, asadar, cel al unui cuvant amplificat .

Eficienta mesajului promotionnel transmis de acesta este puternic legata de raportul intre produs / marca si stilul acestuia .

De indata ce va fi angajat, Influencer-ul pregateste o serie de continut pentru diseminarea si promovarea unei marci , a unei linii de produse, a unei initiative sau a unui eveniment pe web, pe baza acordurilor.

De exemplu, publicati recenzii si tutoriale video care explica cum sa folositi cel mai bine un produs sau sa impartasiti fotografii sau videoclipuri in care sunt prezente articolele publicitate (plasarea produsului).

Influencerul incearca apoi sa implique comunitatea si incepe o conversatie pentru a starni reactii, comentarii si a concentra atentia utilizatorilor asupra produsului.

In unele cazuri, obiectivul urmarit de companie prin Marketing d’influence este o imagine tinta ( reputatia de brand ), in timp ce in alte cazuri , acesta empiète fani spre achizitia , transformandu-i in clienti.

Adesea, acest pas este incurajat de oferte speciale, cupoane si reduceri exclusive , valabile pentru o perioada scurta de timp, care sunt diseminate de influenceri pe canalele lor de comunicare.

Toate sunt strategii eficiente pentru a ghida comportamentul de cumparare al comunitatii si pentru a impact urmaritorii sa efectueze achizitia rapid, inainte de a uita produsul si inainte de a pierde dorinta de al avea.

Acesta este platit in functie de numarul de postari sponsorizate, de cantitatea de implicare generata (vizualizari, like-uri, comentarii, partajari, clicuri) si comisioane pentru produsele vandute .

Dar cum gasc companiile un Influencer Social potrivit pentru brandul lor ? Sau, cu alte cuvinte, cum gaste un influenceur munca si colaborari ?

Pentru a facilita contactul intre companii si Influencers, exista platforme la care acestia se pot abona daca au o comunitate destul de mare si unde companiile publica proiectele de sponsorizare disponibile.

In mod alternativ, Influencerii se pot propune direct companiilor , pentru a le oferi disponibilitatea de a colabora cu o marca specifica de interes.

Cand un Influencer a devenit celebru, companiile in sine o sa-l caute: in acest caz, contactul se face adesea prin intermediul agentiilor, specialize tocmai in gestionarea activitatii Top-Influencers pentru a-si maximiza veniturile si castigurile.

Cifrele pe care le poate castiga un influenceur nu sunt clare, dar se stie doar ca pot fi foarte mari. Acestea variaza de la un schimb banal de marfuri, asa cum se intampla de multe ori in sectorul produselor cosmetice ecologice, la milioane de euro pe an.

influenceur pe instagram

Castigurile variaza in functie de reteaua pe care o alegeti. In mod indicativ, preturile de piata sunt urmatoarele :

  • YouTube : 12 000 – 300 000 USD par poste
  • Facebook: de la 6000 la 180.000 de dolari pe post
  • Instagram: de la 5000 la 150.000 de dolari pe post
  • Twitter : 2000 – 60.000 dolari par poste

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Email